HTML

Ide nekem a fish&chips-et

Magyar csaj Londonban, három hónapra

Utolsó kommentek

2008.07.07. 12:42 londonbebi

110. nap: másmilyen London

Ma van az évfordulója a három évvel ezelőtti metrós robbantásnak, és bár többen is állították, hogy tragédiák évfordulóján nincs még egy tragédia, azért inkább nem szálltam a metróra. Elolvastam viszont az újságban 7/7 hét túlélőjének történetét: a lányét, aki örült, hogy tudatánál van a Kings Cross és a Russel Square közötti szakasz detonációja után, ugrott volna fel a földről, hogy segítsen másokon, de észrevette, hogy nincsen lába. A bácsijét, akinek az unokaöccse volt az egyik öngyilkos merénylő, az átlagos huszonkétéves, aki közgázra járt, születése óta Londonban élt és senki nem hitte el róla. Az öregúrét, aki igazságtalannak tartotta, hogy a fiatalok helyett nem ő veszett oda, de folytatta megszokott életét egészen 8 hónappal a robbantás utánig, amikor egyik unokája játék közben keservesen sírni kezdett. Eszébe jutott a tudattalanja mélyére ásott  jajveszékelés, idegösszeroppanást kapott, azóta pszichiátrián kezelik.

Múlt héten öt nap alatt öt tinédzsert késeltek halálra, egyikük - az eddigi tizenhét fekete gyerek után - a helyi Szomszédok, az Eastenders szereplőjének öccse. A fehér áldozattal együtt minden eddiginél nagyobb figyelem került a nyilvánosságban a késelésre. A Scotland Yard kiemelt célpontja a knife crime lett, és még Boris polgármester is megváltoztatta a véleményét: eddig bagatelizált, statisztikákra és városméretre hivatkozott, most azonban óva intette a gyerekeket, hogy bármilyen incidensbe avatkozznak. Másnap mégis halálra szúrtak délnyugat-Londonban egy fekete fiút, utolsó szavaival az anyukáját hívta és kiabált, hogy nem szeretne meghalni.

Tarantino-gyilkosságként hivatkoznak a lapok arra a kettős gyilkosságra, ami múlt vasárnap történt. Két, 23 éves francia fiút szúrkáltak halálra összesen kétszáznegyvenhárom döféssel mielőtt rájuk gyújtották a lakást. Az igazságügyi orvosszakértők szerint az a fiú, aki száznyolcvan szúrást kapott, körülbelül a tizenvalahanyadikba halt bele.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://londonbebi.blog.hu/api/trackback/id/tr91558700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása